Кондиціонери для офісів

Статті - March 05, 2024

В офісних приміщеннях часто буває спекотніше, ніж у квартирах, розглянемо чому.

Основні фактори теплопритоків в офісі:

- велике скупчення людей, які самі по собі виділяють тепло (1 особа в офісі: 100-150Вт)

- багато теплового обладнання, в першу чергу комп'ютери, а також кулери, холодильники та інша техніка, яка виділяє тепло

- велика площа засклення. Як правило, в офісах багато вікон, через які тепло з вулиці передається швидше, ніж через стіни, а також тепло від сонячних променів.

Як мінімум, ці фактори та, звичайно, площу приміщення необхідно враховувати при виборі потужності кондиціонера для офісу.

Коли визначилися з продуктивністю кондиціонера для офісного приміщення, необхідно зрозуміти, які типи кондиціонерів підійдуть найкраще.

Звісно, якщо офіс на етапі будівництва, то правильніше за все заздалегідь визначитися з системою кондиціювання.

Найпродуктивніші та найфункціональніші системи для великих офісних комплексів - це мультизональні VRV системи, які передбачають підключення багатьох внутрішніх блоків до одного зовнішнього великої потужності або об'єднання зовнішніх блоків у каскад. VRV системи забезпечують надійну роботу при дуже довгих магістралях, що на етапі облаштування інженерних систем в офісному центрі дає можливість розмістити зовнішні блоки в віддалених місцях, наприклад на даху.

Ще дуже популярні напівпромислові спліт-системи кондиціювання – це кондиціонери великої потужності, в яких до одного зовнішнього блоку можна підключити один внутрішній. При розміщенні такого кондиціонера в офісі однозначним плюсом є довга траса, можливість охопити велику площу та ціна (нижча за VRF (VRV) системи).

Побутові кондиціонери для офісів використовуються лише при можливості їх встановлення, але цьому часто заважають короткі траси побутових настінних кондиціонерів, відсутність місця для встановлення внутрішнього та зовнішнього блоків. Невелика площа покриття побутовим кондиціонером змушує купувати і встановлювати відразу кілька кондиціонерів у велике приміщення офісу.

Наступним етапом потрібно визначитися, який внутрішній блок кондиціонера підійде для кожної конкретної кімнати офісу.

Касетні внутрішні блоки кондиціонера найбільш підходящі для кімнат open space, де багато людей і велика площа. Кондиціонер монтується в стелю, ніяк не псує зовнішній вигляд і ремонт, при цьому забезпечує максимально широке розподілення повітря по офісу в усі сторони.

Канальні внутрішні блоки чудово підходять для офісів з високими стелями, канальний блок ховається в фальшстелі, а повітроводами проводиться розводка подачі та забору повітря. Плюсом є те, що можна організувати подачу так, щоб подане прохолодне повітря не заважало співробітникам офісу.

Підлогово-стельові кондиціонери для офісів будуть чудовим варіантом, коли прихованої стелі немає і на стіни нічого встановити. Ці блоки широкого діапазону потужності встановлюються з кріпленням до стелі та прекрасно розподіляють повітря зверху вниз. Або ж, якщо кріплення до стелі неможливе, виконується монтаж на підлогу – кондиціонер також гармонійно виглядає в приміщенні та забезпечує охолодження/обігрів повітря в офісі.

Вибір та встановлення кондиціонерів в офіс – це завдання для професіоналів, зверніться до фахівців Climagroup, ми підберемо та продамо кондиціонери, виконаємо монтаж і візьмемо на обслуговування Ваше обладнання.